Πόλη της στάχτης - Clare, Cassandra (Θανάσιμα εργαλεία, 2010)
Το μόνο που θέλει η Κλέρι Φρέι είναι να ξαναγίνει η ζωή της φυσιολογική. Πώς είναι όμως δυνατόν κάτι τέτοιο όταν είσαι μια Κυνηγός Δαιμόνων, η μητέρα σου έχει πέσει σε ένα ανεξήγητο κώμα, και μπορείς να δεις ξαφνικά έναν ολόκληρο κόσμο από λυκανθρώπους, νεράιδες και βρικόλακες; Η Κλέρι θα ήθελε να περνάει περισσότερο χρόνο με τον κολλητό της, τον Σάιμον. Όμως, οι Κυνηγοί των Σκιών δεν την αφήνουν, ειδικά ο πανέμορφος Τζέις, που μόλις έχει μάθει ότι είναι αδερφός της. Και η μοναδική ευκαιρία της Κλέρι να σώσει τη μητέρα της είναι να κυνηγήσει τον αποστάτη Κυνηγό Βάλενταϊν, που είναι μάλλον παράφρων, σίγουρα σατανικός, όπως επίσης και... πατέρας της. Όταν εξαφανίζεται και το δεύτερο από τα Θανάσιμα Αντικείμενα, η τρομερή Ανακρίτρια υποπτεύεται τον Τζέις. Θα μπορούσε πραγματικά ο Τζέις να προδώσει όλα όσα πιστεύει για να βοηθήσει τον πατέρα του;