Το ακριβό φαρμάκι - Webb, Mary, 1881-1927 (Νεφέλη, 1986)
Ρομαντική, λυρική ιστορία, πνιγμένη στα χρώματα και τις διαθέσεις του φθινοπώρου (αλλά και των υπόλοιπων εποχών του χρόνου, τόσο έντονα όσο τις ζουν οι άνθρωποι της υπαίθρου), η ιστορία της λαγόχειλης Προύντενς Σαρν -που έχει καλή καρδιά και μεγάλη υπομονή- τελειώνει ευτυχισμένα σαν τα παραμύθια. Είναι όμως μια ρεαλιστική ιστορία, βγαλμένη από το μεδούλι της αγροτικής ζωής. Η αγάπη του όμορφου και καλόκαρδου Κέστερ για την κοπέλα που ζει στο περιθώριο της μικρής κοινωνίας ενός αγγλικού χωριού στα τέλη του 19ου αιώνα έρχεται στο τέλος σαν επιβράβευση για την καλοσύνη της ψυχής της ηρωϊδας που καταφέρνει να κάνει τον αναγνώστη να ταυτιστεί μαζί της ακόμη κι αν δεν έχει δει στη ζωή του ούτε τα μισά από τα λουλούδια που κατονομάζει.