Γάλα σε σκόνη : 44 χαϊκού με υστερόγραφο - Φουντέα-Σκλαβούνου, Τζένη (Σύγχρονη ελληνική ποίηση / Μανδραγόρας, 2013)
Δίχως πρόθεση να σοκάρουμε τους κλασικούς μελετητές των χαϊκού που ξενίζονται με τους επιχειρούμενους νεωτερισμούς πάνω στο πανάρχαιο γιαπωνέζικο είδος της ποίησης, παρουσιάζουμε σήμερα το "Γάλα σε σκόνη" της Τζένης Φουντέα-Σκλαβούνου, με την ποιήτρια να καινοτομεί προτείνοντας ένα "Υστερόγραφο" ως συμπλήρωμα των 44 ποιημάτων της, που θα μπορούσαν να προσδιοριστούν ως χαϊκού - ποιήματα εσωτερικού χώρου. Μια ακόμα "παρασπονδία" αν θεωρούσαμε νομοτελειακή και μονοδιάστατη την περί φύσεως θεματική των χαϊκού. Το βιβλίο χωρίζεται σε τρεις ενότητες: ΕΜΕΙΣ, ΕΣΥ, ΕΓΩ, προοιωνίζοντας το διάλογο ή την πλήρη απελευθέρωση / απογύμνωση της δημιουργού μπρος στα πρόσωπα που την περιβάλλουν, ως δρώντες πρωταγωνιστές επί σκηνής, στην ερμηνεία ή την ανάγνωση του έργου.