Σου έδωσα όλη τη ζωή - Valdes, Zoe (Ξένη Λογοτεχνία / Νέα Σύνορα, 1998)
Από τα προεπαναστατικά χρόνια ως τις μέρες μας, από τη νωχέλεια στην ευθύνη, από την ελπίδα στην αβεβαιότητα αλλά και στην αντίσταση ενός λαού, τούτο το μυθιστόρημα φέρνει θαυμάσια στο προσκήνιο την Αβάνα με όλες της τις αντιφάσεις, τη βιαιότητα και τον αισθησιασμό της.