Κορέκτ, Φόβος ποιητή - Κατσαρός, Μιχάλης, 1919-1998 (Σύγχρονη Ελληνική Ποίηση, 1996)
Θα 'πρεπε οι άνθρωποι να διαλέγουν μόνοι τον τόπο που θέλουν να ζήσουν, αντί να τους διαλέγει η εξουσία. Η εξουσία διαλέγει τους τόπους για τον εαυτό της. Κι όταν λέμε εξουσία μπορεί να εννοούμε τον αλήτη στο τρένο, έναν κολυμβητή του Φαλήρου, τον Πρωθυπουργό, τον βασιλιά. Όποιος τέλος πάντων είναι εξουσία εκ της ουσίας του, εκ του φυσικού του. Όποιος είναι έξωθεν της ουσιώδους τέχνης, της τεχνοκρατίας. Είναι ιδιότης και φύσις, nature. Να το πω μ' ένα σύγχρονο οικονομικό όρο: είναι η κλεις των Τσιμέντων Ηρακλής. Σήμερα περάσαμε σε μια άλλη διάσταση, στο P(o)urgatorium. Ο Dante έχει γράψει το "Vita Nuova" το "Rime petrose", το "Il fiore" και το "P(o)urgatorium".Στο σημείο αυτό είμαστε σήμερα: ούτε κόλαση είναι, ούτε παράδεισος, αλλά μια άλλη κατάσταση.