Οι άντρες και τα κορίτσια - Trollope, Joanna (Ωκεανίδα, 1995)
Φίλοι μία ολόκληρη ζωή, τώρα εξηντάρηδες, ο Τζαίημς Μάλλοου, καθηγητής, και ο Χιού Χάντερ, προσωπικότητα της τηλεοράσεως, θεωρούν τους εαυτούς τους εξαιρετικά ευνοημένους από την τύχη αφού έχουν δίπλα τους τόσο ωραίες και τόσο νεότερές τους γυναίκες. Όμως η διαφορά ηλικίας μοιάζει με ωρολογιακή βόμβα που δουλεύει στο βάθος των δύο σχέσεων. Τα πρώτα ανησυχητικά σημάδια φανερώνονται με την εμφάνιση στην ζωή τους της μις Μπεατρίς Μπάτσελορ, μίας τυπικής γεροντοκόρης, με γλώσσα που τσακίζει κόκαλα. Ο ερχομός της και ο εντόνως ανεξάρτητος χαρακτήρας της, ρίχνουν λάδι στην φωτιά που κρυφοκαίει και στις δύο γυναίκες.