Ο γενικός γραμματέας ; Η Βεγγέρα ; Το γεύμα του Παπή - Καπετανάκης, Ηλίας (Νεοελληνική Θεατρική Βιβλιοθήκη, 1992)
Ο Γενικός Γραμματεύς και Η Βεγγέρα, έργα τα οποία πολύ συχνά παίζονται από επαγγελματικούς και ερασιτεχνικούς θιάσους σε όλη την Ελλάδα, είναι έργα αγαπητά στο θεατρικό κοινό, χαρακτηρίζουν με αξιοθαύμαστη ακρίβεια το κλίμα και το ύφος του 19ου αιώνα. Η παρατηρητικότητα και η εύστοχη ματιά του συγγραφέα, η στέρεη γραφή του, χρησιμοποιώντας την αναπαράσταση και την περιγραφή συμπεριφορών και συνηθειών που χαρακτηρίζουν την αθηναϊκή κοινωνία της εποχής, αποδίδουν μια καυστική σάτιρα ηθών και νοοτροπιών. Αποτελούν, τα έργα αυτά, δύο από τα σημαντικότερα δείγματα της νεοελληνικής δραματουργίας και είναι, σήμερα πια, οικεία για ένα ευρύτερο κοινό. Η παρούσα έκδοση περιλαμβάνει το σύνολο σχεδόν του θεατρικού έργου του Ηλία Καπετανάκη που σήμερα, παρ' όλη τη δημοτικότητά του, είναι μάλλον δυσεύρετο. Εκτός από τα δύο πολύ γνωστά και πολυπαιγμένα του έργα, το Γενικό Γραμματέα και τη Βεγγέρα περιλαμβάνει και ένα ακόμη μονόπρακτό του, λησμονημένο, το οποίο σπάνια γνώρισε τη δόξα της σκηνής, αλλά αποτελεί ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον θεατρικό κείμενο, Το Γεύμα του Παπή.