Με τις πόρτες ανοιχτές - Rankin, Ian, 1960- (Αστυνομικό / Μεταίχμιο, 2009)
Για τον σωστό άνθρωπο, όλες οι πόρτες είναι ανοιχτές... Ο Μάικ Μακένζι είναι ένας αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας με πολύ χρόνο στη διάθεσή του και τον διάβολο στην ψυχή του. Αναζητά κάτι να τον συναρπάσει, κάτι που μπορεί να δώσει νέο νόημα στην ύπαρξή του. Μια τυχαία συνάντηση σε μια δημοπρασία τού προσφέρει αυτήν ακριβώς την ευκαιρία. Του προτείνουν να λάβει μέρος στη διάπραξη του τέλειου εγκλήματος. Ο στόχος: έργα τέχνης από την Εθνική Πινακοθήκη της Σκοτίας. Το κόλπο: να καταφέρουν να φέρουν σε πέρας τη ληστεία χωρίς κανείς να αντιληφθεί ποτέ ότι διαπράχθηκε κάποιο έγκλημα. Σύντομα όμως θα συνειδητοποιήσει πως στα βαθιά νερά του υπόκοσμου είναι πολύ εύκολο να πνιγείς...