Μες στην ομορφιά των κρίνων - Updike, John Hoyer (Λογοτεχνική Βιβλιοθήκη, 1999)
"Κανείς Αμερικανός συγγραφέας δεν έγραψε τόσα πολλά, επί τόσα χρόνια και πάντοτε τόσο καλά". Με αυτά τα λόγια χαρακτήρισε πρόσφατα η Μάργκαρετ Ατγουντ στο New York Times Book Review τον Τζων Απντάικ, έναν από τους μεγαλύτερους εν ζωή λογοτέχνες της Αμερικής. Ο συγγραφέας σαράντα επτά μέχρι σήμερα έργων, ανάμεσα στα οποία τα Τρέχα Λαγέ, Οι Μάγισσες του Ήστγουικ και Μπραζίλ, έχει τιμηθεί με το Βραβείο Πούλιτζερ, το Εθνικό και το Αμερικανικό Βραβείο Βιβλίου και το Βραβείο του Εθνικού Κύκλου Κριτικών Βιβλίου. Το μυθιστόρημα του «Μες στην ομορφιά των Κρίνων» που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις BELL στη σειρά ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ αναγνωρίστηκε ομόφωνα ως ένα από τα καλύτερα και σημαντικότερα που υπέγραψε μέχρι σήμερα. Με το έργο του αυτό ο Απντάικ επιχειρεί μια βαθυστόχαστη και μαζί γοητευτική ανακεφαλαίωση ενός σχεδόν αιώνα αμερικανικής ιστορίας και πολιτισμού και φωτίζει απ όλες του τις πλευρές το «Όνειρο της Τελειότητας», όπως το συνέλαβε και το επιδίωξε η Αμερική –κι όπως θα πρέπει να το αναθεωρήσει στο κατώφλι μιας καινούριας εποχής. "Ένα εντυπωσιακό, σημαντικό μυθιστόρημα", όπως σημείωσαν οι New York Times, "που δεν δείχνει απλώς πως ζούμε σήμερα, αλλά και πως φτάσαμε ώς εδώ".