Οι μυστηριώδεις διαστημικές ρουφήχτρες - Taylor, John G., 1931-2012 (Αναζητώντας ;)
Τι είναι οι "μαύρες τρύπες" του διαστήματος; Γιατί, όταν περάσει κανείς την περιφέρεια του καμπυλωμένου χώρου τους, είναι αδύνατο να ξαναεπιστρέψει; θα μας καταπιεί -αργά ή γρήγορα- μια τέτοια διαστημική ρουφήχτρα, ή θα αξιοποιήσουμε τις ενεργειακές της δυνατότητες και -μελετώντας την- θα λύσουμε οριστικά το πρόβλημα της αιώνιας επιμήκυνσης του χρόνου της ζωής μας;