Σπάνιες αλήθειες : μυθιστόρημα - Σταυρακοπούλου, Σωτηρία, 1957- (Σύγχρονη ελληνική πεζογραφία ;, 2008)
Δύο γυναίκες, καθηγήτριες στο πανεπιστήμιο, γύρω στα εξήντα, αναπτύσσουν μια ιδιότυπη φιλία μεταξύ τους, η οποία κυμαίνεται μεταξύ αγάπης και μίσους. Παρόλο που οι γυναίκες αυτές ανήκουν στο πνευματικό κατεστημένο, δεν φαίνονται καλά προσαρμοσμένες στον επαγγελματικό τους χώρο. Η περίπλοκη ψυχοσύνθεσή τους αναδύεται όταν η μία από τις δύο βάζει υποψηφιότητα για την πρώτη βαθμίδα.