Η γραμμή του ορίζοντα - Tabucchi, Antonio, 1943-2012 (Άγρα, 1998)
Μία παραθαλάσσια πόλη που θυμίζει την Τζένοβα, ένα σκοτεινό 'αστυνομικό' αίνιγμα, ένα ανώνυμο πτώμα, ένας άνθρωπος που αποφασίζει με δική του πρωτοβουλία να ανακαλύψει την ταυτότητα του νεκρού. Ο 'ντετέκτιβ', όμως αυτής της ιστορίας δεν θα ακολουθήσει τη λογική του αιτίου-αιτιατού. Αντί για τα ορατά φαινόμενα, ενδιαφέρεται περισσότερο για τους κώδικες που περιέχονται σε αυτά τα φαινόμενα, και η ανησυχία του κινείται στα διφορούμενα όρια που χωρίζουν το θέαμα από το θεατή.