Μυστήρια του διαστήματος - Goldsmith, Mike, 1962- (Περιπλάνηση στο διάστημα, 2004)
Γνωρίζουμε τόσα για το διάστημα, κι όμως το μεγαλύτερο μέρος του αχανούς σύμπαντος εξακολουθεί να αποτελεί μεγάλο μυστήριο. Η σειρά Περιπλάνηση στο Διάστημα έρχεται να απαντήσει σε ερωτήματα που έχουν πολλοί άνθρωποι για το σύμπαν και τα μυστικά του. Γνωρίζετε πώς γεννιούνται και πεθαίνουν τα άστρα; Τι κρύβουν οι μυστηριώδεις μαύρες τρύπες; Στο βιβλίο Μυστήρια του διαστήματος απαντώνται ερωτήματα και θέτονται ακόμα περισσότερα. Πόσες φορές δε θαυμάσαμε το νυχτερινό ουρανό με τα αμέτρητα αστέρια; Γνωρίζουμε ότι κάθε σχηματισμός αστέρων αποκαλείται και με διαφορετικό όνομα; Στο βιβλίο Αστερισμοί θα γνωρίσουμε τους σημαντικότερους αστερισμούς και τα χαρακτηριστικά τους, τα γνωρίσματα αυτά που τους καθιέρωσαν από τις απαρχές του χρόνου σηματοδότες των ουρανών. Και ενώ χιλιάδες αντικείμενα ταξιδεύουν στο διάστημα, βράχοι δισεκατομμυρίων ετών, εμείς μέσα από το βιβλίο Κομήτες και αστεροειδείς τρέχουμε με ταχύτητα φωτός να συναντήσουμε αυτά τα παράξενα ουράνια σώματα, τους μοναχικούς ταξιδιώτες, και να μάθουμε από κοντά τι ήταν αυτό που τα ώθησε να ξεκινήσουν το αιώνιο ταξίδι τους. Ο άνθρωπος πάντα κοίταζε ψηλά λαχταρώντας να ταξιδέψει στα αστέρια. Σήμερα έχουμε ξεπεράσει και τα πιο τρελά μας όνειρα, και όσο πιο πολλά μαθαίνουμε τόσο ανοίγονται νέοι ορίζοντες στα αστρικά ταξίδια. Θα μπορέσει ο άνθρωπος να κατακτήσει όχι μόνο τους γειτονικούς πλανήτες αλλά και να φτάσει στα πέρατα του Γαλαξία; Ποιες θα είναι οι μελλοντικές βλέψεις μας; Στα Διαστημικά ταξίδια διαβάστε όλα αυτά που πρέπει να γνωρίζετε για την εξέλιξη της σύγχρονης διαστημικής τεχνολογίας. Όλα τα βιβλία της σειράς είναι γραμμένα από επιστήμονες με μεγάλη πείρα στην αστροφυσική και γεμάτα από αυθεντικές φωτογραφίες τραβηγμένες είτε από ερευνητικές αποστολές είτε από τα μεγαλύτερα περισκόπια του κόσμου.