Η κυρία Νταλλογουέη - Woolf, Virginia, 1882-1941 (Βιβλιοθήκη ξένων συγγραφέων / Γαλαξίας-Εκδόσεις Ερμείας ;)
"Η Βιρτζίνια Γούλφ, στο βιβλίο της Η κυρία Νταλλογουέη, κάνει τα ελάχιστα, μικρά πράγματα να φαίνονται μεγάλα και μας δίνει την αίσθηση μιας ζωής γεμάτης από ανεξάντλητο πλούτο"... Η φράση αυτή ανήκει στην εποχή που γράφτηκε το βιβλίο και χαρακτηρίζει ολόκληρο το έργο της συγγραφέως. Με την κυρία Νταλλογουέη έσπασε η παράδοση και η μορφή του αγγλικού μυθιστορήματος. Η δράση του βιβλίου περιορίζεται σε μια μοναδική μέρα. Είναι η ιστορία μιας γυναίκας της πολιτικής και της δράσης που κλείνεται ξαφνικά στον εαυτό της και ανάμεσα σε μνήμες και εντυπώσεις. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)