Ο άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς ως αγιορείτης - Ιερόθεος Βλάχος, Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου, 1945- (Ιερά Μονή Γενεθλίου της Θεοτόκου [Πελαγίας], 1992)
Γίνεται αναφορά στην ζωή, το έργο και την διδασκαλία του αγίου Γρηγορίου του Παλαμά σε σχέση με την ιδιότητά του ως αγιορείτου μοναχού.