Τα ταξίδια του Γκιούλιβερ : μυθιστόρημα - Swift, Jonathan, 1667-1745 (Κλασική Βιβλιοθήκη, 1991)
Το αριστούργημα του Τζόναθαν Σουίφτ αντιμετωπίστηκε για πολλές δεκαετίες σαν ένα βιβλίο κατάλληλο μόνο για παιδιά, ίσως επειδή οι ήρωές του έμειναν για πάντα λιλιπούτειοι. Τα ταξίδια του Γκιούλιβερ όμως είναι κυρίως ένα βιβλίο για ενήλικες. Η σατιρική γραφή του Σουίφτ στρέφει το κεντρί της στην ανθρώπινη φύση, στα πάθη και στις φιλοδοξίες της, χωρίς να χαρίζεται ούτε στους παγιωμένους θεσμούς της ανθρώπινης κοινωνίας.