Γελάς Ελλάς αποφράς : στοιχεία και στοιχειά στην ρωμέηκη αγχιβασίην - Ζουράρις, Κώστας Γ. (Αρμός, 1994)
Ναι, πρώτο μας Πάθος η θέλησις, διότι είμαστε Αυτοκράτορες, εμείς οι της καθ'ημάς Ανατολής Λοξίες. Αυτοκράτορες της οικείας μας γνώμης και εν σαρκί περιπολούντες θεού. Ισόθεοι παρακατιανοί μεταξύ μας. Κοινωνία στήνεις μόνο με αυτοκράτορες συμπαίκτες. Αν οι κύκλιοι χορευτές του κύκλου δεν είναι αυτεξούσιοι αυτοκράτορες, αν τους θεωρείς ότι δεν είναι "ώριμοι" για κοινωνία, κι άν η κοινωνία είναι μία ετεροβαρής καθοδήγηση των μεν από τους δε, τότε δεν υπάρχει κοινωνία, υπάρχει τυρρανία. Και δεν υπάρχουν πολίτες, αλλά είλωτες, προοδευτικοί ή φιλελεύθεροι. Οι πολίτες ζούνε στο κλαρί και όχι στο κλουβί.