Δημοσιογραφία : τέχνη ή επιστήμη - Στρατάκης, Μιχάλης Εμ., 1951- (Δημοσιογραφία, επικοινωνία, 2001)
Η γνώση, οι γνώσεις και οι εμπειρίες του Μιχάλη Στρατάκη, η αμεσότητα και η εγκυρότητα της γραφής του, εγγυώνται την ποιότητα και τη χρησιμότητα αυτού του εγχειριδίου. Οι νέοι που επέλεξαν τη δημοσιογραφία ως επάγγελμα και ως λειτούργημα πρέπει να μελετήσουν, να κοπιάσουν και να συγκροτηθούν στέρεα και σωστά για ένα έργο δύσκολο, υπέυθυνο αλλά και ευχάριστο. Οι μαθητές του Μιχάλη Στρατάκη είναι τυχεροί στο δάσκαλο που έχουν. Αν θέλουν, θα μάθουν. Θα μάθουν όσα τους είναι απαραίτητα καθώς και τον τρόπο να μαθαίνουν. Στέλιος Παπαθεμελής