Αλήθεια, πόση αλήθεια αντέχουμε - Δημόπουλος, Γεώργιος Ι. (Αυτογνωσία, 2006)
Η αληθινή ζωή παίρνει πάντα νόημα από το στόχο μας. Εάν ο στόχος μας είναι υλικός και αναφέρεται στο εγώ, στο θυμό και στον ανταγωνισμό, συνήθως έχει τη γεύση αντικρουόμενων συναισθημάτων. Τα άτομα που στηρίζονται στο τρίπτυχο εγώ-θυμός-ανταγωνισμός είναι μάλλον δυστυχισμένα, προβληματικά, επικεντρωμένα στον εαυτό τους, αδύναμα, μοναχικά και αξιολύπητα. Όταν ο στόχος της ζωής έχει γεύση αγάπης και αλήθειας, δημιουργεί άτομα κοινωνικά, προσαρμόσιμα στις δυσκολίες της ζωής, στοργικά και με επιείκεια για τις αδυναμίες των άλλων.