Μεδουσάνθη - Θεοδοσίου, Νίκος (Σύγχρονη λογοτεχνία για παιδιά και για νέους : Συλλογή Χελιδόνια, 2001)
Η Μεδουσάνθη είναι η φανταστική ιστορία της μεγάλης καλόκαρδης μέδουσας, που έρχεται από τα βάθη των αιώνων και των μύθων για να βοηθήσει τα παιδιά. Μια ιστορία με διαρκή δράση και ζωντανές εικόνες από ένα συγγραφέα με κινηματογραφική παιδεία, στην πρώτη του επαφή με την παιδική λογοτεχνία .