Η απόδραση του Καμό - Pennac, Daniel, 1944- (Λογοτεχνία για παιδιά και νέους / Σύγχρονοι Ορίζοντες, 2000)
Γιατί η μητέρα του Καμό τον εγκατέλειψε ξαφνικά; Γιατί ο Καμό, που δε φοβάται τίποτα και κανέναν, ξάφνου φοβήθηκε ένα αθώο ποδηλατάκι; Αλλωστε, ποιος είναι στ' αλήθεια ο Καμό; Από πού πήρε το περίεργο αυτό όνομα;