Η πράσινη - Desplechin, Marie (Νεανική βιβλιοθήκη : Το Πατάρι ;, 2000)
Η μικρή Πράσινη είναι έντεκα χρόνων και δεν δείχνει κανένα ταλέντο στη μαγεία. Η μητέρα της, η Ούρσουλα, είναι απελπισμένη. Είναι τόσο σημαντικό για μια μάγισσα να μάθει το επάγγελμα στην κόρη της! Αποφασίζει, ως λύση απελπισίας, να εμπιστευτεί την Πράσινη, μια φορά την εβδομάδα, στη γιαγιά της, την Ανασταμπότα, με την οποία φαίνεται να τα πηγαίνει καλά. Από την πρώτη συνάτνηση τ'αποτελέσματα είναι εκπληκτικά. Θα λέγαμε μάλιστα οτι ξεπέρασαν τις προσδοκίες της Ούρσουλας. Υπερβολικά ίσως...