Οι αλλόμορφοι - Thompson, Kate, 1956- (Νεανική βιβλιοθήκη : Το Πατάρι, 1999)
Η Τες και ο Κέβιν είναι δυο παιδιά που έχουν το χάρισμα να μεταμορφώνονται σ'όποιο ζώο θέλουν. Οι αρουραίοι που ζουν στις υπόγειες στοές και τους υπονόμους του Δουβλίνου έχουν γι'αυτούς ένα μήνυμα:Πρέπει να συναντήσουν μια παράξενη γριά, πρώην Αλλόμορφη, τη Λίζυ, που θα τους πείσει ότι ο κόσμος απειλείται με καταστροφή απ'την επεκτατική μανία των παγωμένων κρουλ.