Εκλογές, ρε - Νίγδελης, Κωνσταντίνος Μ. (Ερωδιός, 2005)
Βέβαια... Εκλογές με ή χωρίς το ρε, είναι το νέο βιβλίο του Κώστα Νιγδέλη, όπου ο συγγραφέας με ένα πραγματικά εκπληκτικό τρόπο, σατιρίζοντας και διακωμωδώντας σχέσεις, καταστάσεις, εικόνες, παρουσιάζει την πραγματικότητα, αλλά μας τα δίνει και στο χέρι. Γιατί, από το πανόραμα των ιδεών, ρουσφετιών, διορισμών, προγραμμάτων, οραμάτων και συμβολαίων με το λαό, χρόνια τώρα, δεν λείπει κανείς και καμία... Γιατί, κάπου εκεί, φίλη και φίλε αναγνώστη, μπορείς να δεις την αφεντιά σου. Γιατί, σε κάποιες σελίδες του, θα απολαύσεις τα... ανδραγαθήματά σου. Ίσως πάλι γιατί σε μερικές άλλες, θα απορήσεις με τις επαναλαμβανόμενες "προσπάθειές" σου. Και ένα είναι βέβαιο. Πως ο συγγραφέας, όπως πάντοτε, μας μιλά σοβαρά, διακριτικά, έγκυρα και έγκαιρα με το δικό του τρόπο. Την σάτιρα. Μιας και είμαστε πάντα όλοι εκεί... αφού ο νόμος το απαιτεί! Εξάλλου, χωρίς εμάς "Εκλογές δε γίνονται...Ρε", που θα λεγε και ο Κώστας Νιγδέλης.