Το βιβλίο του αθέατου κόσμου - Sedgwick, Marcus, 1968- (Ψυχογιός, 2006)
Έχετε νιώσει ποτέ την ακινησία αυτής της παράξενης, αθόρυβης χρονικής περιόδου μεταξύ Χριστουγέννων και Νέου Έτους; Αυτές είναι Νεκρές Ημέρες, τότε που ανοίγουν οι θύρες του Αθέατου Κόσμου, ακριβώς κάτω από τον δικό μας. Κανένας δεν μπορεί να βάλει με το νου του τι θα συμβεί τις ημέρες αυτές... Ο μάγος Βαλέριαν πρέπει να σώσει τη ζωή του ή να πληρώσει το τίμημα για τη συμφωνία που έκανε με τις δυνάμεις του σκότους πριν από πολλά χρόνια. Σύμμαχος και βοηθός του είναι ο υπηρέτης του, το Αγόρι, ένα παιδί χωρίς όνομα και χωρίς παρελθόν. Με συντροφιά την πανέξυπνη Ιτιά, θα παρασυρθούν στο ατέλειωτο σκοτάδι μιας υπόγειας πόλης, σ' ένα ταξίδι από το οποίο δεν υπάρχει γλιτωμός... Μια συναρπαστική περιπέτεια σ' έναν κόσμο αθέατο, σκοτεινό και επικίνδυνο!