Αρθούρος. - Crossley-Holland, Kevin, 1941- (Ψυχογιός, 2005)
Χιλιάδες ιππότες συγκεντρώνονται στη Βενετία για να ξεκινήσει η τέταρτη Σταυροφορία. Ανάμεσά τους και ο νεαρός Αρθούρος ντε Κάλντικοτ, ενθουσιασμένος που θα χριστεί ιππότης και θα αποτελέσει μέρος αυτής της τεράστιας στρατιάς. Τα πράγματα, όμως, δεν εξελίσσονται όπως τα περιμένει. Οι Σταυροφόροι μπλέκουν σε μηχανορραφίες, χριστιανοί στρέφονται εναντίον χριστιανών, ενώ οι Σαρακηνοί τραβούν τα γιαταγάνια τους. Ο Αρθούρος συνειδητοποιεί τη φρίκη του πολέμου και καταφεύγει για καθοδήγηση στη μαγική του πέτρα· δεν μπορεί παρά να αναρωτηθεί ποια θα είναι η δική του μοίρα, τι θα καταφέρει ο ίδιος στη ζωή του. Πόλεμος, έρωτες, δολοφονίες, ίντριγκες, πολιτικές αντιζηλίες· όλα αυτά συνθέτουν μια ιστορία γεμάτη δράση, αλλά και μια ολοζώντανη εικόνα του Μεσαίωνα. Το τελευταίο και πιο συγκλονιστικό μέρος μιας τριλογίας που μάγεψε τους αναγνώστες.