Αρθούρος. - Crossley-Holland, Kevin, 1941- (Ψυχογιός, 2004)
Ο Αρθούρος δεν μπορεί να ξεφύγει από τη μοίρα του. Η μαγική πέτρα του πάγου και της φωτιάς, σαν άλλος καθρέφτης, αποκαλύπτει ότι η ζωή του ακολουθεί την ίδια πορεία με τη ζωή του ξακουστού βασιλιά Αρθούρου. Η αναζήτηση της χαμένης μητέρας του, η ζήλια του αδελφού του, οι δεσποσύνες που απλώνουν τα δίχτυα του έρωτα... όλα είναι ίδια... Έφηβος τώρα πια, αναρωτιέται τι θα βρει στην επόμενη στροφή αυτού του δρόμου και ονειρεύεται το δικό του Κάμελοτ. Ούτε που του περνάει απ' το νου ότι ο Μέρλιν, με τις ανεξιχνίαστες συμβουλές του, κρατάει ακόμα πολλά κρυμμένα μυστικά... Στον δεύτερο τόμο αυτής της τριλογίας, ο αναγνώστης μπαίνει για τα καλά στο πνεύμα του Μεσαίωνα, μιας εποχής σκληρής όσο και παραμυθένιας· τότε που τα αρχοντόπουλα μεγάλωναν με τ' όνειρο να γίνουν σταυροφόροι για να ελευθερώσουν τους Αγίους Τόπους· τότε που όλα φαίνονταν τόσο ρομαντικά για ένα νεαρό ιππότη.