Πολυμέσα : χρήση τεχνολογιών και εφαρμογές με ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών - Ζευγώλης, Δημήτριος (Τζιόλα, 2011)
Η έκδοση του Διδακτικού Βιβλίου με τίτλο "Πολυμέσα, Θεωρία και Εφαρμογές" λειτουργεί συμπληρωματικά με ανάλογα βιβλία που διαπραγματεύονται θέματα τεχνολογίας του ηλεκτρονικού υπολογιστή και λογισμικού ανάπτυξης πολυμεσικών εφαρμογών. Αποτελείται από τρία μέρη. Το πρώτο Κεφάλαιο είναι μία εισαγωγή στην πληροφορική και παρέχει στοιχεία σχετικά με τις τεχνολογίες και το λογισμικό, όσο αφορά τις πολυμεσικές εφαρμογές. Εστιάζεται περισσότερο στα μέρη εκείνα του ηλεκτρονικού υπολογιστή που παρέχουν πληροφορίες για την κάρτα γραφικών, την οθόνη επεξεργασίας των γραφικών, ενώ δίνει μία σύντομη περιγραφή για τις συσκευές DVD ως αποθηκευτικά μέσα. Στο δεύτερο Κεφάλαιο παρουσιάζονται πολυμεσικές εφαρμογές που έχουν κυκλοφορήσει στην ελληνική αγορά και επιχειρείται να αποτυπωθεί το πώς έχουν χρησιμοποιηθεί στην πράξη τα διάφορα μέσα πληροφορίας, δηλαδή πώς χρησιμοποιείται το κείμενο, ποιος είναι ο ρόλος της εικόνας και του ήχου, τί δυνατότητες έκφρασης έχει το βίντεο και το animation. [...] [...] Το βιβλίο απευθύνεται κυρίως στους φοιτητές Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Πολυτεχνικών Σχολών και Σχολών Θετικών Επιστημών) και Ανώτατων Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων. Το μάθημα της Πληροφορικής και των Πολυμέσων δεν εντάσσεται μόνο στα πλαίσια της εισαγωγικής διδασκαλίας, αλλά και ως ανεξάρτητο μάθημα, υποχρεωτικό ή κατ' επιλογή, συνήθως σε ανώτερο ακαδημαϊκό εξάμηνο, ακόμη και ως ανεξάρτητη θεματική ενότητα σε μεταπτυχιακά διπλώματα εξειδίκευσης. Επίσης, απευθύνεται σε Καθηγητές Πληροφορικής της Μέσης Εκπαίδευσης. [...] (από τον πρόλογο του βιβλίου)