Νέα μέσα, είσαι μέσα : social media marketing - Πασχόπουλος, Αρσένης (Κλειδάριθμος, 2010)
Social Media Marketing Οι καταναλωτές ανταλλάσσουν γνώμες, κάνουν κριτική, ζητούν βοήθεια, κάνουν προτάσεις και βαθμολογούν προϊόντα στα Social Media sites. Σύμφωνα με έρευνες, οι καταναλωτές που μετέχουν στα Social Media (τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης) στις ΗΠΑ έχουν φτάσει τα 122 εκατομμύρια! Οι εταιρείες λοιπόν κατάλαβαν πως, εκτός από την ευκαιρία για διαφήμιση, δεν μπορούν να λείπουν από τους τόπους στους οποίους οι καταναλωτές συζητούν και κρίνουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που αυτές προσφέρουν. Ο στόχος του βιβλίου αυτού είναι να εξηγήσει με απλά λόγια τι είναι τα Social Media sites, ποια είναι και πώς λειτουργούν, ώστε να μπορέσουν οι επιχειρηματίες να αξιολογήσουν ποια να επιλέξουν και πώς να τα εκμεταλλευτούν προκειμένου να προωθήσουν την επιχείρησή τους. Με το βιβλίο αυτό: •Ανακαλύψτε τα social media και τα εργαλεία social media marketing. •Μάθετε πώς είναι δομημένα και ποιες λειτουργίες προσφέρουν τα μεγαλύτερα social media sites. •Γνωρίστε ποιοι, πού, πώς και γιατί χρησιμοποιούν τα social media. •Ανακαλύψτε ποιους εταιρικούς στόχους μπορείτε να πετύχετε μέσω των social media. •Δημιουργήστε ένα απλό και πρακτικό σχέδιο social media marketing. •Δείτε πώς μπορείτε να μετρήσετε τα αποτελέσματα των προσπαθειών σας.