Το σύστημα Στανισλάβσκι : η επαγγελματική εκπαίδευση ενός ηθοποιού - Moore, Sonia, 1902-1995 (Παρασκήνιο, 2012)
Το σύστημα δεν μπορεί να αποστηθιστεί. Πρέπει να αφομοιωθεί, να απορροφηθεί σταδιακά. Γνώση του συστήματος σημαίνει ικανότητα χρησιμοποίησής του. Πρέπει να διδαχθεί σαν αδιάσπαστη ολότητα, χωρίς να διαιρεθούν τα διάφορα στοιχεία του. Μεμονωμένη μελέτη των στοιχείων μπορεί να «τεμαχίσει» τη στάση του ηθοποιού στη σκηνή.