Τέχνη του χρώματος : υποκειμενική εμπειρία και αντικειμενική γνώση σαν δρόμος προς την τέχνη - Itten, Johannes, 1888-1967 (Κείμενα εικαστικών καλλιτεχνών, 2011)
Οποιοσδήποτε ενδιαφέρεται για τα προβλήματα της δημιουργίας που θέτουν τα χρώματα θα αποκτήσει μέσω της μελέτης αυτού του έργου ακόμη μεγαλύτερη σιγουριά και μια στερεή βάση για τη δουλεία του. Οι δάσκαλοι τέχνης, με τη διερεύνηση των υποκειμενικών χρωματικών συγχορδιών των μαθητών, θα μπορούν να κρίνουν καλύτερα τις εργασίες των τελευταίων και να τους προσφέρουν την κατάλληλη βοήθεια. Κάθε φίλος της τέχνης, επίσης, θα μπορέσει, με τη βοήθεια του βιβλίου αυτού, να διευρύνει και να εμβαθύνει τις γνώσεις του για τα χρώματα και τα αποτελέσματά τους.