Η φωτογράφος Βούλα Παπαϊωάννου : από το φωτογραφικό αρχείο του Μουσείου Μπενάκη - Weber, Johanna, 1966-; Weber, Johanna, 1966-; Κωνσταντίνου, Φανή; Κωνσταντίνου, Φανή; Βερβενιώτη, Τασούλα, 1948-; Ριβέλλης, Πλάτων, 1945-; Πετσόπουλος, Σταύρος (Εκδόσεις Άγρα : Μουσείο Μπενάκη, 2007)
Η εκτενής μονογραφία για τη μεγάλη Ελληνίδα φωτογράφο του 20ού αιώνα Βούλα Παπαïωάννου έρχεται να παρουσιάσει το πολυσχιδές έργο της που «επιδέχεται πολλές αναγνώσεις». Από τη μία η μοναδική καλλιτεχνική της διάσταση κι από την άλλη η σύνδεσή της με τα ντοκουμέντα μιας περιόδου, όπου η Ιστορία επεμβαίνει με τρόπο σπαρακτικό στις ζωές των ανθρώπων. Οι φωτογραφίες της χωρίζονται σε τέσσερις ενότητες: Προπολεμικές φωτογραφίες (1935-1940) / Πόλεμος - Κατοχή - Απελευθέρωση - Δεκεμβριανά (1940-1945) / Μεταπολεμικά χρόνια [Συνέπειες πολέμου - Ανασυγκρότηση - Απόηχος Εμφυλίου] (1945-1950) / Τοπιογραφία (1945-1950) Τα εισαγωγικά κείμενα της Φανής Κωνσταντίνου (υπεύθυνης των Φωτογραφικών Αρχείων του Μουσείου Μπενάκη), του Πλάτωνα Ριβέλλη (φωτογράφου και θεωρητικού της φωτογραφίας) και της Γιοχάννας Βέμπερ (φωτογράφου) συμπληρώνονται από απομαγνητοφωνημένες συνεντεύξεις της ίδιας της φωτογράφου λίγο πριν το θάνατό της, ένα εκτενές ημερολόγιο της φωτογραφικής περιοδείας της φωτογράφου στη Δυτική Ελλάδα και την Ήπειρο το 1946 για λογαριασμό της UNRRA, καθώς και η εκτενής βιβλιογραφία και ο υπομνηματισμός των φωτογραφιών.