Ορίστε : βιβλίο δραστηριοτήτων : ελληνικά για αρχάριους - Αναγνωστάκη, Εύα (Ινστιτούτο Νεοελληνικών Σπουδών, 2013)
Το βιβλίο λειτουργεί ως συμπληρωματικό του " Ορίστε! Ελληνικά για αρχάριους". Αποτελείται από 10 ενότητες, που αντιστοιχούν στις 10 ενότητες του βιβλίου του σπουδαστή, στις οποίες παρουσιάζονται διαφορετικές επικοινωνιακές καταστάσεις (συστάσεις/γνωριμίες, μετακινήσεις, κοινωνική ζωή, αγορά, διαμονή, ψυχαγωγία, δημόσιες υπηρεσίες, διατροφή, γιορτές, υγεία κτλ.). Επιδίωξή του είναι η επιπλέον εξάσκηση στις γλωσσικές δεξιότητες και σε επικοινωνιακές γλωσσικές δραστηριότητες (κατανόηση και παραγωγή προφορικού και γραπτού λόγου). Συνοδεύεται από cd, το οποίο περιέχει τις ηχογραφήσεις των κειμένων του βιβλίου του σπουδαστή, καθώς και τις ηχογραφήσεις των κειμένων για τις δραστηριότητες κατανόησης προφορικού λόγου και τις δραστηριότητες προφοράς.