Εισαγωγή στα δίκτυα υπολογιστών : μια παρουσίαση στις έννοιες των δικτύων - Woodcock, Joanne (Βιβλία υπολογιστών, 2000)
Στη σημερινή παγκόσμια κοινότητα υπολογιστών, όπου κυριαρχεί η χρήση των δικτύων ως μέσου επικοινωνίας και λήψης πληροφοριών, είναι σημαντικό να γνωρίζει κανείς πραγματικά πως γίνετε εφικτή αυτή η δικτύωση. με το βιβλίο αυτό ο αναγνώστης αποκτά το απαραίτητο θεωρητικό υπόβαθρο για τα δίκτυα, είτε αυτά καλύπτουν τοπική είτε ευρύτερη κλίμακα, και αποκτά έτσι τις βάσεις για να μπορέσει να δημιουργήσει και να υποστηρίξει οποιαδήποτε μορφή δικτύου χρειαστεί.