Έβερεστ - Korman, Gordon (Σύγχρονη λογοτεχνία για παιδιά, 2007)
Τέσσερα παιδιά έχουν προετοιμαστεί κατάλληλα για να κατακτήσουν την ψηλότερη κορυφή του κόσμου, για να γίνουν οι νεαρότεροι ορειβάτες που ανέβηκαν ποτέ στο βουνό αυτό. Όμως δεν έχουν προετοιμαστεί για τις προκλήσεις που τους περιμένουν, καθώς πλησιάζουν όλο και πιο πολύ στην κορυφή. Τα εφόδιά τους είναι λίγα. Οι συνθήκες διαβίωσης είναι σκληρές και ο συναγωνισμός για την κατάκτηση του βουνού γίνεται ριψοκίνδυνη αποστολή. Όμως, σε αυτές τις συνθήκες, κανείς δεν είναι σίγουρο πως θα επιβιώσει.