Το πέρασμα : ο θάνατος δεν είναι το τέλος - Weiss, Jess E. (Διόπτρα, 1985)
Σκοπός και κίνητρο αυτού του βιβλίου είναι να βοηθήσει ώστε να αποδειχτεί με μεγαλύτερη βεβαιότητα η ύπαρξη μιας Μετά Θάνατο Ζωής και να εξαλειφθεί, ως ένα βαθμό τουλάχιστον, ο φόβος του θανάτου. Αυθεντικές διηγήσεις κλινικά νεκρών ανθρώπων που τελικά δεν πέθαναν και αφηγούνται με τρόπο που συναρπάζει, χωρίς να τρομάζει, τι είδαν και τι ένιωσαν όσο βρίσκονταν σ' αυτή τη διάσταση. Μερικές από αυτές τις διηγήσεις δημοσιεύτηκαν σε συνέχειες στην απογευματινή εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ.