Αιγαίο 365 = Aegean 365 - Σωτηροπούλου, Μάνια (Μίλητος, 2006)
Το Αιγαίο είναι πολύ περισσότερο από ένα Αρχιπέλαγος. Είναι μια θάλασσα ιστορίας, πολιτισμού, χρωμάτων και γεύσεων. Μια θάλασσα εμπειριών και αισθήσεων. Μια θάλασσα που ο μύθος της πήρε σάρκα και οστά μέσα από το πέρασμα ανθρώπων και πολιτισμών, που η πορεία τους χάνεται στο βάθος του παρελθόντος. Στην ουσία, το Αιγαίο είναι η ιστορία των ανθρώπων του. Από τους μυστηριώδεις Μινωίτες μέχρι τους σημερινούς επισκέπτες του, οι άνθρωποι διαμόρφωσαν αυτή τη θάλασσα και αυτή η θάλασσα τους διαμόρφωσε. Διατηρώντας όμως πάντα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της σε μεγάλο βαθμό αναλλοίωτα και έντονα. Είναι κομμάτι της Μεσογείου, από τα πιο χαρακτηριστικά της όμως... Το Αιγαίο δεν μιμείται αλλά και δεν αντιγράφεται. Και αυτό ακριβώς θέλει να περιγράψει με λόγια και εικόνες το λεύκωμα που κρατάτε στα χέρια σας. Απολαύστε το, δείτε το, διαβάστε το, ξεχάστε το, ξαναανακαλύψτε το. Θα μείνει στην καρδιά σας, όπως στην καρδιά μας κρύβεται αυτή η απέραντη γαλάζια θάλασσα.