Ψηφιακό βίντεο για αρχάριους : ένα βήμα προς βήμα οδηγός για τέλειες σπιτικές ταινίες - Barrett, Colin R. (Κλειδάριθμος, 2007)
Είτε αγοράσατε την πρώτη σας βιντεοκάμερα είτε περάσατε από το αναλογικό στο ψηφιακό βίντεο, το βιβλίο αυτό είναι ο κατάλληλος οδηγός για να δημιουργήσετε εξαιρετικές ταινίες στην ψηφιακή εποχή. Το βιβλίο έχει γραφεί με γνώμονα τους αρχάριους και εξηγεί με απλά λόγια και χωρίς πολλούς τεχνικούς όρους όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν αυτοί που ασχολούνται για πρώτη φορά με τη δημιουργία βίντεο. Το βιβλίο καλύπτει τα πάντα, από το πώς να χρησιμοποιείτε όσο καλύτερα γίνεται την κάμερά σας, μέχρι πώς να βιντεοσκοπείτε με δημιουργικό τρόπο, πώς να μεταφέρετε το βίντεο στον υπολογιστή και πώς να το αξιοποιείτε εκεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Διαβάζοντας το βιβλίο θα βρείτε απλά παραδείγματα που θα σας καθοδηγούν στις δημιουργικές μεθόδους μοντάζ, στις μεταβάσεις ή σε άλλα ειδικά εφέ, και στην επεξεργασία ήχου και μουσικής. Μεταξύ άλλων, θα μάθετε: - Τι πρέπει να γνωρίζετε για τη βιντεοκάμερά σας. - Μεθόδους λήψης βήμα προς βήμα. - Αναλυτικές συμβουλές για τη σωστή βιντεοσκόπηση διαφόρων περιστάσεων. - Μεθόδους επεξεργασίας ψηφιακού βίντεο βήμα προς βήμα. - Τρόπους παρουσίασης των έργων σας, είτε γράφοντάς τα σε DVD είτε διανέμοντάς τα μέσω Διαδικτύου.