Η τέχνη του πολέμου - Sun-tzu, 544-496 π.Χ. (Φιλοσοφία, 2013)
"Η Τέχνη του Πολέμου" είναι η πρώτη γνωστή πραγματεία για τον σχεδιασμό και τη διεξαγωγή στρατιωτικών επιχειρήσεων που γράφτηκε περίπου πριν από 2.500 χρόνια. Οι ιδέες και οι προτάσεις του Σουν Τσου για την επίτευξη της νίκης στο πεδίο της μάχης, οι οποίες δίνονται με αποφθεγματικό και περιεκτικό τρόπο, βρίσκουν εφαρμογή και στον σύγχρονο επιχειρηματικό και πολιτικό κόσμο, που χαρακτηρίζεται από σκληρό και έντονο ανταγωνισμό. Το έργο του Κινέζου πολεμιστή και φιλοσόφου παραμένει επίκαιρο και βοηθά να κατανοήσουμε σε βάθος τις έννοιες του σύγχρονου μάνατζμεντ, της ηγεσίας και της στρατηγικής. Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που συμβούλευε Κινέζους στρατηγούς της αρχαιότητας, βοηθά και κατευθύνει σήμερα όσους επιδιώκουν: - Να είναι αποτελεσματικοί και ικανοί ηγέτες. - Να αναπτύξουν την καλύτερη στρατηγική για την επίτευξη του στόχου τους. - Να κατανοήσουν τους ανταγωνιστές και αντιπάλους τους. - Να επιβιώσουν στο δικό τους πεδίο μάχης.