Βραδιές στο προεδρικό μέγαρο : η κορυφαία ελληνική μαγειρική από τον αρχιμάγειρα της Προεδρίας της Δημοκρατίας - Σκούρας, Θανάσης (Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη, 2011)
Ένα βιβλίο μαγειρικής με συνταγές ελληνικής κουζίνας αποτελεί ταυτόχρονα και δείγμα πολιτισμού της χώρας μας. Στο βιβλίο αυτό καταγράφονται ελληνικής παραδοσιακές συνταγές απ` όλα τα γεωγραφικά διαμερίσματα της Ελλάδας, θέλοντας να σας παρουσιάσω ένα ελάχιστο μέρος της μεγάλης πολιτισμικής μας κουλτούρας και της ελληνικής γαστρονομίας. Μέσα απ` αυτό το βιβλίο σάς καλώ να συμμετάσχουμε σ` ένα παιχνίδι δημιουργίας γεύσεων και πολιτισμού. Ξεφυλλίζοντάς του, μπορούμε να ξυπνήσουμε παιδικές αναμνήσεις, γεύσεις και μυρωδιές, όμορφες περασμένες νεανικές στιγμές. Στιγμές αγαπημένες, αλμυρές και γλυκές. Ελάτε να θυμηθούμε, να μάθουμε, να δημιουργήσουμε, να απολαύσουμε! Θανάσης Σκούρας