Κοινωνικοπολιτικά βιώματα μιας εικοσιπενταετίας : κείμενα στα τέσσερα παιδιά μου - Καραμπερόπουλος, Δημήτριος Απ., 1945- ([χ.ό.], 2013)
Αγαπημένα μου παιδιά, στις συχνές πολύωρες συζητήσεις μας για ιδεολογικοπολιτικά θέματα, σας ανέφερα συχνά τα κοινωνικοπολιτικά βιώματά μου της εικοσιπενταετίας (1964-1989) στο Κίνημα της Χριστιανικής Δημοκρατίας. Τα βιώματά αυτά τα καταγράφω, τα αποτυπώνω στα παρόντα κείμενα, για να σας δίνουν μια εικόνα της έντονης ενασχόλησής μου με το Κίνημα της Χριστιανικής Δημοκρατίας του Νικ. Ψαρουδάκη, το οποίο θα έλεγα χαρακτηριστικά πως μου άνοιξε τα μάτια". Μου έδωσε δηλαδή τη δυνατότητα να δω, να γνωρίσω τις κοσμοθεωρίες, που διακινούνται στον κοινωνικό χώρο και δίνουν προτάσεις για τα διάφορα πολιτικοκοινωνικά προβλήματα...