Γράφοντας για την τηλεόραση και το ράδιο - Hilliard, Robert L., 1925- (Έλλην, 2001)
Όπως και στις προηγούμενες εκδόσεις του «Γράφοντας για την τηλεόραση και το ραδιόφωνο» τα συμπληρωματικά στοιχεία αυτής της έκδοσης βασίστηκαν στα σχόλια και στις προτάσεις που έγιναν από τους χρήστες του βιβλίου - κυρίως από καθηγητές σε κολλέγια και πανεπιστήμια των Ηνωμένων Πολιτειών και του εξωτερικού, καθώς και από φοιτητές και επαγγελματίες που έχουν χρησιμοποιήσει το βιβλίο ως εξεταστέα ύλη ή σημείο αναφοράς. [. . .] Σε όλα τα κεφάλαια έχουν προστεθεί νέα στοιχεία ενώ αφαιρέθηκε οποιαδήποτε πληροφορία δεν ήταν σύγχρονη ή θεωρήθηκε άσχετη από τα άτομα που χρησιμοποίησαν τις προηγούμενες εκδόσεις. [. . .] Θα ήθελα να δώσω έμφαση στη λογική που ακολουθεί αυτό το βιβλίο. Η δημιουργικότητα δεν μπορεί να διδαχθεί. Το ταλέντο δεν μπορεί να διδαχθεί. Αλλά οι αρχές και οι τεχνικές μπορούν να διδαχθούν. Αν είστε πρόθυμοι να αφιερώσετε χρόνο, ενέργεια και σκληρή δουλειά για να μάθετε τις βασικές προσεγγίσεις γραφής σε διαφορετικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, τότε θα είσαστε σε θέση να γράψετε ένα αρκετά καλό σενάριο για οποιοδήποτε οπτικοακουστικό μέσο. [. . .] Ως συγγραφέας για τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, βρίσκεστε ή θα βρεθείτε, είτε το θέλετε είτε όχι, σε μια θέση με τρομερή δύναμη. Η δύναμη φέρει και ευθύνες. Αρχικά με αυτή τη δύναμη μπορείτε να εξυπηρετήσετε το βασικό οικονομικό συμφέρον σας το οποίο είναι και ο κυρίαρχος στόχος των περισσότερων ατόμων που ασχολούνται με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ή συνεχίζοντας την εργασία σας [. . .] μπορείτε να εξυπηρετήσετε τις ανάγκες ατόμων και ομάδων. Με την επιρροή που έχουν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, μπορείτε να βοηθήσετε ώστε ο κόσμος να γίνει καλύτερος για όλους όσους ζουν σ’ αυτόν.