Πολυμέσα : αναλυτικός οδηγός - Vaughan, Tay (Μ. Γκιούρδας, 2011)
Μάθετε τις θεμελιώδεις αρχές των πολυμέσων και τις βασικές δεξιότητες που απαιτούνται για μια επιτυχημένη σταδιοδρομία στα πολυμέσα από αυτό τον κορυφαίο οδηγό. Το βιβλίο Πολυμέσα Αναλυτικός Οδηγός, που καλύπτει και τις δύο δημοφιλείς πλατφόρμες, Windows και Macintosh, σας δείχνει πώς να χρησιμοποιείτε κείμενο, εικόνες, ήχο, κίνηση και βίντεο μέσα σε εντυπωσιακά έργα. Περιγράφονται λεπτομερώς τα εργαλεία υλικού και λογισμικού που θα χρειαστείτε. Ανακαλύψτε πώς να σχεδιάζετε, να οργανώνετε, να παράγετε και να διανέμετε έργα πολυμέσων στο Web, σε CD-ROM και σε DVD. Κάθε κεφάλαιο περιλαμβάνει αναλυτικές οδηγίες, έγχρωμες εικόνες και οθόνες, ερωτήματα και πρακτικά έργα. Στο βιβλίο αυτό θα μάθετε: - Να κατανοείτε τα δομικά στοιχεία των πολυμέσων, όπως κείμενο, εικόνες, ήχο, βίντεο και κίνηση - Να εγγράφετε και να επεξεργάζεστε ψηφιακό ήχο και να χρησιμοποιείτε MIDI - Να εργάζεστε με bitmap, ανυσματικές και τρισδιάστατες εικόνες - Να δημιουργείτε ζωηρές κινήσεις στον υπολογιστή - Να τραβάτε και να επεξεργάζεστε ψηφιακό βίντεο - Να επιλέγετε το καλύτερο υλικό, λογισμικό και τα καλύτερα εργαλεία δημιουργίας πολυμέσων για τις ανάγκες σας - Να σχεδιάζετε δυναμικό περιεχόμενο για το Web - Να καθορίζετε την εμβέλεια και το κόστος ενός έργου πολυμέσων - Να βρίσκετε το καταλληλότερο περιεχόμενο και τα καλύτερα ταλέντα με βάση τον προϋπολογισμό του έργου σας - Να επιλέγετε και να διαχειρίζεστε μια ομάδα έργου πολυμέσων - Να σχεδιάζετε, να παράγετε και να ελέγχετε το έργο σας - Να προετοιμάζετε ένα επαγγελματικό έργο πολυμέσων για διάφορες μεθόδους διανομής, που περιλαμβάνουν το Internet, τις ασύρματες συσκευές, CD-ROM και DVD Κάθε κεφάλαιο περιλαμβάνει: - Στόχους εκμάθησης - Χρήσιμες σημειώσεις, συμβουλές και προειδοποιήσεις - Περιλήψεις κεφαλαίου και λίστες όρων κλειδιών - Ερωτήματα και ασκήσεις εργαστηρίου στο τέλους του κεφαλαίου.