Σχεδίαση διαδραστικότητας επεκτείνοντας την αλληλεπίδραση ανθρώπου-υπολογιστή - Rogers, Yvonne (Μ. Γκιούρδας, 2011)
Δεν υπήρχε ποτέ μεγαλύτερη ανάγκη, για τους σχεδιαστές διαδραστικότητας να αναπτύξουν τεχνολογίες διαδραστικότητας τόσο για την σημερινή γενιά, όσο και για τις επόμενες. Για να το επιτύχουν θα χρειαστεί να έχουν ένα σύνολο δεξιοτήτων από διάφορους κλάδους, όπως ψυχολογία, αλληλεπίδραση ανθρώπου-υπολογιστή, σχεδίαση για το Web, επιστήμη των υπολογιστών, πληροφοριακά συστήματα και διασκέδαση. Το βιβλίο αυτό προσφέρει μια διεπιστημονική, πρακτική και επικεντρωμένη στις διεργασίες προσέγγιση, που παρουσιάζει όχι μόνο τις αρχές που πρέπει να εφαρμόζονται στην σχεδίαση διαδραστικότητας, αλλά κυρίως , πώς αυτές οι αρχές πρέπει να εφαρμοστούν. Υιοθετώντας μια φιλική προσέγγιση, το βιβλίο εστιάζεται στο πώς μπορούν να σχεδιαστούν διαδραστικά προϊόντα, τα οποία εμπλουτίζουν και διευρύνουν τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι επικοινωνούν, αλληλεπιδρούν και εργάζονται. Η τρίτη έκδοση αυτού του ευπώλητου βιβλίου έχει ενημερωθεί πλήρως ώστε να αντανακλά την δυναμική φύση του κλάδου και περιλαμβάνει: Ολοκαίνουρια παραδείγματα, που επιδεικνύουν όχι μόνο τεχνικά, αλλά και κοινωνικά και ηθικά ζητήματα. Κεφάλαια, τα οποία έχουν αναθεωρηθεί πλήρως για να αντανακλούν τις νέες τεχνολογίες και τις νέες συσκευές, περιλαμβανομένου νέου υλικού για τεχνολογίες κοινωνικών μέσων. Ένα σύνολο νέων συνεντεύξεων με ειδικούς στον τομέα της Διαδραστικότητας Ανθρώπου-Υπολογιστή, οι οποίοι εμπλέκονται σε καινοτόμο έρευνα, σχεδίαση στην αιχμή της τεχνολογίας και σύγχρονες πρακτικές. Πολλές νέες εικόνες και μελέτες περιπτώσεων. Το βιβλίο Σχεδίαση Διαδραστικότητας είναι δημοφιλές τόσο ανάμεσα στους σπουδαστές, όσο και στους επαγγελματίες. Είναι το ιδανικό βοήθημα για εκμάθηση των διεπιστημονικών δεξιοτήτων που απαιτούνται για σχεδίαση διαδραστικότητας, αλληλεπίδραση ανθρώπου-υπολογιστή, σχεδίαση πληροφοριών, σχεδίαση για το Web και πανταχού παρούσα υπολογιστική. Το βιβλίο συνοδεύεται και συμπληρώνεται από μια εκτεταμένη ιστοθέση (www.id-book.com), η οποία περιέχει πρόσθετο εκπαιδευτικό υλικό και υλικό εκμάθησης, που περιλαμβάνουν διαφάνειες για κάθε κεφάλαιο, σχόλια για τις δραστηριότητες των κεφαλαίων και αρκετές μελέτες περιπτώσεων, που έχουν γραφεί από ερευνητές και σχεδιαστές.