Lean Startup : λιτή επιχειρηματική εκκίνηση : πώς οι σημερινοί επιχειρηματίες χρησιμοποιούν καινοτομίες για τη δημιουργία επιτυχημένων επιχειρήσεων - Ries, Eric, 1978- (Εκδοτικός Οργανισμός Λιβάνη, 2013)
Αποτελεί ευρέως διαδεδομένη αντίληψη ότι για να γίνει κάποιος επιτυχημένος επιχειρηματίας αρκεί να διαθέτει αποφασιστικότητα, εξυπνάδα, καλό συγχρονισμό και -πάνω από όλα- ένα υπέροχο προϊόν. Η σκληρή πραγματικότητα, όμως, δείχνει ότι οι περισσότερες επιχειρηματικές εκκινήσεις αποτυγχάνουν. Τα περισσότερα νέα προϊόντα δεν έχουν επιτυχία. Οι περισσότερες επιχειρήσεις δεν πραγματοποιούν τις δυνατότητές τους. Η επιτυχία δεν είναι αναπόφευκτη, εάν απλώς και μόνο υπάρχουν τα σωστά εργαλεία. Οι καθημερινές λεπτομέρειες, τα βαρετά πράγματα, οι μικρές ατομικές επιλογές μετρούν τελικά περισσότερο από όλα. Είναι ώρα να κοιτάξουμε πέρα από τις προκαταλήψεις. Η επιχειρηματικότητα είναι κάτι σαν μάνατζμεντ. Μέχρι τώρα βασιζόμαστε στο όραμα, κυνηγώντας τους "μεγάλους ανθρώπους" που μπορούσαν να κάνουν μαγικά, ή προσπαθώντας να αναλύσουμε εξονυχιστικά τα νέα προϊόντα. Αυτό το βιβλίο επιχειρεί να βάλει την επιχειρηματική δραστηριότητα και την καινοτομία σε αυστηρό βηματισμό. Βρισκόμαστε στις απαρχές του δεύτερου αιώνα μάνατζμεντ. Είναι η πρόκλησή μας να δημιουργήσουμε κάτι καλό. Το κίνημα της λιτής επιχειρηματικής εκκίνησης (Lean Startup) κάνει την επιχειρηματική δραστηριότητα προσβάσιμη σε μια ολόκληρη νέα γενιά ιδρυτών επιχειρήσεων που διψούν για νέες ιδέες σχετικά με το πώς να χτίσουν μια επιτυχημένη επιχείρηση. Φιλοδοξεί να εγγυηθεί ότι όσοι αποζητούν να δημιουργήσουν την επόμενη μεγάλη επιτυχία θα έχουν τα εργαλεία που χρειάζονται για να αλλάξουν τον κόσμο.