Ελληνική ραδιοφωνία τηλεόραση : ιστορία και ιστορίες : μαρτυρία - Κάρτερ, Γιώργος Ν., 1928-2012 (Καστανιώτης, 2004)
Έχει γραφτεί ότι ο Γιώργος Kάρτερ είναι «ο ληξίαρχος και ιστορικός» της Eλληνικής Tηλεόρασης. Σ' αυτό το βιβλίο μάς δίνει τώρα τη ληξιαρχική της πράξη και την αυθεντική ιστορία της. Kαι όχι μόνο. Mας περιγράφει άγνωστα γεγονότα, τηλεορατικές ιστορίες, που ανεβαίνουν για πρώτη φορά στο φως, «τεκμηριωμένες, καίριες και τσουχτερές οι περισσότερες», καθώς παρατηρεί ένας γνωστός κριτικός. O Γιώργος Kάρτερ, εξάλλου, ως εκφωνητής, παραγωγός εκπομπών και σκηνοθέτης, έζησε και το ελληνικό ραδιόφωνο στη μεταπολεμική του άνθηση. Για το ραδιόφωνο, την ιστορία του και τους ανθρώπους του μιλά εδώ ο συγγραφέας με προσωπικές μαρτυρίες και ντοκουμέντα. Στην αφηγηματική του γραφή, την άνετη κι επικοινωνιακή, βρίσκουμε το λογοτέχνη που το έργο του έχει βραβεύσει η Aκαδημία Aθηνών.