Ιστορία του θεάτρου. - Bosisio, Paolo, 1949- (Θέατρο / Αιγόκερως, 2006)
Το εγχειρίδιο αυτό έχει αντικείμενο την ιστορία του θεατρικού πολιτισμού της Δύσης. Το κάθε κεφάλαιο αναφέρεται στον σκηνικό χώρο, τις θεατρικές αναπαραστάσεις και τα δραματουργικά κείμενα κι εμπλουτίζεται με εικονογραφικό υλικό (σχέδια και φωτογραφίες), απαντώντας έτσι στην ανάγκη για την παρουσίαση των ιστορικών δεδομένων σχετικά με τη σκηνογραφία, τη θεατρική αρχιτεκτονική και τις θεατρικές ενδυμασίες.