Ταξίδι μυσταγωγικό στην Αθωνική Πολιτεία - Μπάρλας, Γιώργος; Κωνσταντινίδης, Μιχαήλ (Σταμούλης, 2009)
Kείμενα και φωτογραφίες που μας μεταφέρουν νοερά στο Περιβόλι της Παναγίας. Μια ευλαβική περιήγηση στο 'Αγιον Όρος συντροφιά με το φως των κεριών και των καντηλιών, την ευωδία των αγίων λειψάνων, την εκκωφαντική σιωπή, τη μάχη ενάντια στα πάθη, την πάλη με τους λογισμούς, την προσευχή, τη μετάνοια...