Μπέογουλφ - Γαλανοπούλου, Γεωργία (Από το μύθο στην ιστορία, 2003)
Για τους αγγλόφωνους λαούς, το αγγλοσαξονικό έπος «Μπέογουλφ» είναι ό,τι για τους Έλληνες η Ιλιάδα και η Οδύσσεια. Για πρώτη φορά στην ελληνική γλώσσα, η Γεωργία Γαλανοπούλου μάς μεταφέρει σε διασκευή το πρώτο και πιο σημαντικό μέρος του αξιόλογου αυτού έπους, που αναβιώνει τα ήθη, τα έθιμα και τις παραδόσεις της μεσαιωνικής Δανίας, της παλιάς πατρίδας των 'Αγγλων. Ο Μπέογουλφ, κεντρικός ήρωας της ιστορίας, είναι ο θρυλικός απελευθερωτής των σκανδιναβικών χωρών από τα μυθικά τέρατα του κακού, που κατέστρεφαν τη ζωή και τα έργα των λαών του ευρωπαϊκού Μεσαίωνα.