Άνθρωποι και ανθρωπάκια - Τσιφόρος, Νίκος, 1909-1970 (Νίκος Τσιφόρος ;, 2009)
«O γάτος αυτός ήτο χασαπόγατος. Kαλοθρεμμένος από τους κατιμάδες, τεμπέλης, όπως όλοι οι καλοθρεμμένοι, αλήτης όπως όλοι οι τεμπέληδες, με ύφος νεοπλούτου, αφού άμα είσαι γάτος χασάπη είσαι και νεόπλουτος, είσαι και καυγατζής και έχεις ένα είδος δικά σου μπουζούκια, που παίζουν το βράδυ στα ολίγα εναπομείναντα κεραμίδια "αρχόντισσα, βασίλισσα τρελή", πάνω στα κεραμίδια σπάει κέφι το κρύο, έρχονται κι άλλοι γάτοι...»